Aikido za djecu

RAD SA NAJMLAĐIMA

Aikido je mnogo više od samoodbrane.

Ova vještina pruža brojne benefite.

Upoznaćemo Vas ukratko sa nekima od njih kao što su:

PRAVILAN FIZIČKI I MENTALNI RAZVOJ

Gimnastičke vježbe koje se rade u sklopu treninga unapredjuju razvoj muskulature, posebno su značajne za one koji dosta vremena provode u sjedećem položaju. Vježbanje aikido tehnika jača samopouzdanje i koncentraciju i razvija agilnost i motoričke sposobnosti.

SOCIJALIZACIJA I ZDRAVO OKRUŽENJE

Naši najmladji osim što uče da se snadju u ekscesnim situacijama imaju priliku odrastati i razvijati se u zdravoj sredini.

Okolnost da aikido predstavlja samoodbrambenu vještinu (koja podrazumjeva umnu i tjelesnu inteligenciju) isključuje prisustvo problematičnih i nasilnih osoba medju članstvom. Baveći se ovom disciplinom dolazi do pravilnog mentalnog i fizičkog razvoja djece, kao i kvalitetne socijalizacije.

Djeca imaju priliku sticati nova poznanstva kako iz Bijeljine tako i iz Beograda, Novog Sada i ostalih gradova sa kojima održavamo saradnju kroz seminare i polaganja.

VRIJEDNOSTI TRADICIONALNOG JAPANA

Naš dodjo (prostor za trening) ujedno predstavlja JAPANSKI KULTURNI CENTAR, naša organizacija pored borilačkih aikido tehnika promoviše japansku kulturu i tradiciju. Japanski narod je poznat po disciplini, perfekcionizmu i organizovanosti a upravo to su kategorije koje prenosimo na članove kroz jasno odredjena pravila ponašanja na treningu i na predavanjima koja su sastavni dio aikido treninga kako bi navedene kvalitete djeca usvojila i primjenjivala u svakodnevnom životu.

UNIVERZALNO I STRUČNO OBRAZOVANI INSTRUKTORI

Naši instruktori su fakultetski obrazovane osobe sa višedeceniskim iskustvom u aikidou i radu sa djecom:

Vedran Hodžić

Diplomirani ekonomista.

U aikidou od 15 godine, tačnije od 1998 godine, crni pojas 2 dan.

Oba gore navedena instruktora posjeduju majstorske aikido diplome ovjerene u svjetskom centru aikidoa od strane unuka osnivača ove vještine Moriteru Ueshibe, klub je uključen u medjunarodno priznat savez "AIKIKAI SRBIJE" i sve diplome (učeničke i majstorske) globalno su priznate.

Đorđe Mirković.

Diplomirani pedagog

Majstor, crni pojas 2 dan i trener aikidoa sa više decenijskim radom u prosveti.

Salu za trening koristimo isključivo mi, tako da su termini, osobito higijena neupitni!